This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

10% Discount on Your First Order with the Code Welcome2024 in the Cart Free Shipping for Your Orders Over 1000TL within Turkey!

Mum 101

Mum 101

Soya nedir?

Soya mumu soya fasulyesinden elde edilir, sürdürülebilir kaynaklardan oluşan bitkisel bir hammaddedir. Bitkisel bir kaynak olduğu için çevreye zarar vermez.
Toksinlerde arınmış, kanserojen ve kirletici maddeler içermez. Parafin mumuna göre daha uzun yanar. Soya mumundaki esanslar daha temiz ve güçlü yanar.

 Soya mumu parafin muma göre neden daha iyidir?

Kullandığınız mumun camının neden is yapıp karardığını veya evinizi kirlettiğini hiç düşündünüz mü? Bunların sebebi parafin mumu yakıyor olmanızdır. Parafin mumlar toksin olan petrolden elde edildiği için hem eviniz hem de sizler için zararlıdır.

Nota nedir?

Nota

Bir mum yaktığınızda kokladığınız kokuların tanımlayıcıları için kullanılan bir kelimedir. Notaları üç gruptan oluşur; üst, orta, alt. Kokladığınız her mum ve parfüm, üst, orta ve alt notaların özenle hazırlanmış bir kombinasyonu kullanılarak üretilir.

Üst Notalar

Bir mumu veya parfümü kokladığınızda ilk duyduğunuz notlardır. Bu notalar mum kokusunun ilk izlenimini oluşturur ve tipik olarak taze, hafif ve narencidir.

Parfümeride, üst notalar en küçük moleküllere sahip olan ve bu nedenle en hızlı buharlaşan koku yağlarıdır.

Orta Notalar

Genellikle “kalp notaları” diye de bilinir. Bir kokunun orta notaları üst notalarından biraz daha karmaşık ve dolgundur.

Genellikle bir parfüm karışımında üst veya alt notaları geliştirmek için denge ve uyum sağlarlar. Bazı popüler orta notalar; klasik çiçekler, hafif meyveler, böğürtlenler ve baharatlı veya otsu notalardır.

Alt Notalar

Alt notalar genellikle daha büyük moleküllerden yapılan daha ağır, daha uzun ömürlü notalardır. Vanilya, odunsu, kehribar veya misk gibi notalar deneyimi yumuşatarak bir harmana denge kazandırır. Bir parfümde, alt notalar cildinizde gün boyu kalan kokulardır.

 

Cart

Congratulations! Your order qualifies for free shipping 1,000TL sepet tutarına ücretsiz kargo.
No more products available for purchase